Kapusta gotowana z zielonym groszkiem


Składniki ;
1 kg kapusty kiszonej
30 dag zielonego groszku
8 suszonych grzybów
1 duża cebula
2 łyżki oleju
po kilka gałązek świeżego tymianku i oregano
3 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
majeranek
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Groszek zalej przegotowaną wodą , dodaj tymianek i oregano . Odstaw najlepiej na kilka godzin Osobno ugotuj grzyby i groszek zielony , odcedż. Grzyby potnij w paseczki . Cebulę obierz , posiekaj . W garnku rozgrzej olej , zeszklij na nim cebulę. Kapustę odciśnij , pokrój , wrzuć do garnka z cebulą . Dodaj przyprawy . Podlej wodą i duś około godziny. Dodaj groszek ( bez ziół ) i grzyby . Dopraw solą oraz pieprzem . Kapustę doprowadz do wrzenia . Zmniejsz płomień i gotuj 10 minut . Smacznego .

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

Kapusta gotowana z zielonym groszkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł