Kapusta modra z jabłkiem


Składniki:
1 główka czerwonej kapusty ( około 1,5 kg )
1,5 szklanki czerwonego wina
2 korniszony
2 cebule
1 jabłko
sok i skórka otarta z cytryny
5 łyżek oliwy
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Kapustę poszatkuj . Wrzuć na posolony wrzatek , wlej wino i gotuj 10 minut. Odzedż, osącz . Wystudż. Jabłko obierz , wykrój gniazdo nasienne. Miąższ grubo zetrzyj , skrop sokiem z cytryny i posyp skórką . Cebule obierz i posiekaj . Ogórki pokrój w niewielką kostkę . Jabłko , cebulę i ogórki wymięszaj w salaterce razem z czerwoną kapustą. Składniki skrop obficie oliwą , przypraw do smaku solą i pieprzem . Dobrze przemięszaj . Sałatkę przykryj folia spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki aby smaki dobrze się połączyły .
Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kapusta modra z jabłkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł