Kapusta po japońsku


Składniki:

0, 5 kg piersi
0,5 kg cebuli
0,5 kg pieczarek
0,5 kg marchwi
0,5 kg kapusty
2 kostki rosołowe
sól
pieprz
ketchup

Przygotowanie ;
kapustę białą drobno poszatkować i gotować w garnku. Piersi z kurczaka umyć , pokroic w kostkę , przyprawić solą i pieprzem pozostawić na 10 minut. Na gorący olej wrzucić kawałki kurczaka i pokrojoną w talarki cebulę. podsmażyć , wrzucic do garnka z gotującą się kapustą. marchew i pieczarki oczyścić , obrać , zetrzeć na jarzynówce , dodać do gotujących się składników. gotować na małym ogniu do miękkości. pod koniec gotowania , wrzucić kostki rosołowe , dodać ketchup i przez 10 minut dusić.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kapusta po japońsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł