Kapusta z grzybami - mój przepis


Składniki:

80 dag kiszonej kapusty
5 dag suszonych grzybów
cebula
olej
łyżka mąki
3 łyżki oleju
ziele angielskie
laur
sól, pieprz

Grzyby namocz w gorącej wodzie i zostaw na kilka godzin, żeby zmiękły. Po tym czasie posiekaj je. Kapustę, jeśli jest mocno ukwaszona opłucz, odciśnij. Posiekaj. Zalej szklanką wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodaj wodę, w której moczyły się grzyby( 1 szklankę). Dalej gotuj bez pokrywki. Cebulę posiekaj. Zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i jeszcze chwilę smaż razem. Oprósz mąką lekko zasmaż. Grzyby z cebulą przełóż do kapusty. Wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj olej i gotuj razem przez ok. 2-3 min.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Kapusta z grzybami - mój przepis - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł