Kapusta z grzybami nie tylko na Święta
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-14
Produkty:
-1 kg kiszonej kapusty
-100 g suszonych grzybów
-1 cebula
-3 łyżki masła
-łyżka mąki
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę lekko odciskamy i sprawdzamy, czy nie jest kwaśna, sok z pozostałej kapusty pozostawiamy na później. Zalewamy ją dwiema szklankami wody i gotujemy aż do miękkości. Grzyby najpierw moczymy przez 2 godziny w niewielkiej ilości wody a następnie również gotujemy do miękkości. Dobrze jest użyć podwójnej ilości grzybów. Ugotowane grzyby kroimy w paseczki i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle, oprószamy mąką i mieszamy. Dodajemy zasmażkę z cebulą do kapusty, dokładnie mieszamy i gotujemy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem
-1 kg kiszonej kapusty
-100 g suszonych grzybów
-1 cebula
-3 łyżki masła
-łyżka mąki
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę lekko odciskamy i sprawdzamy, czy nie jest kwaśna, sok z pozostałej kapusty pozostawiamy na później. Zalewamy ją dwiema szklankami wody i gotujemy aż do miękkości. Grzyby najpierw moczymy przez 2 godziny w niewielkiej ilości wody a następnie również gotujemy do miękkości. Dobrze jest użyć podwójnej ilości grzybów. Ugotowane grzyby kroimy w paseczki i dodajemy do kapusty. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na maśle, oprószamy mąką i mieszamy. Dodajemy zasmażkę z cebulą do kapusty, dokładnie mieszamy i gotujemy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem