Kapusta z grzybami

/ 4 zdjęć


Kapusta z grzybami
Składniki:
 1/2kg kapusty kiszonej;
 dwie garście grzybów;
 ½ cebuli;
 1 łyżka mąki;
 1 łyżka smalcu;3 liście laurowe;
 5 ziaren ziela angielskiego



Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić, zalać wodą, dodać liść laurowe i ziele angielskie, ugotować.
Grzyby zalać przegotowaną, ostudzoną wodą. Gdy będą miękkie, ugotować, następnie wyjąć na deskę i drobno posiekać. Wywar grzybowy dodać do kapusty. Ugotowaną kapustę wycisnąć (odcedzić). Zrobić złotą zasmażkę cebulową połączyć z kapustą i grzybami, dokładnie wymieszać. Podawać jako jedno z dań wigilijnych lub dodatek do dania mięsnego

 


3.4
Oceń
(5 głosów)

 

Kapusta z grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł