Kapusta zasmażana z grzybami (moje świąteczne przepisy kulinarne).

/ 1 komentarzy

Składniki:

70 dag. kiszonej kapusty
4 małe cebule
100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
50g. margaryny dobrej jakości
2-3 liścia laurowego
2-3 ziela angielskiego
sól,pieprz,maggi do smaku
1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Kapustę kiszoną płuczemy kroimy. Wrzucamy do rondla, zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli. Gotujemy do miękkości. W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę. Wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy. Sprawdzamy smak,gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Kapusta zasmażana z grzybami (moje świąteczne przepisy kulinarne). - opinie i komentarze

marek-debickimarek-debicki
0
Takie rzeczy da się lubić***** (2011-12-26 02:44)

skomentuj ten artykuł