Kapusta ze śliwkami i morelami


Produkty:
-1kg kiszonej kapusty
-5 suszonych borowików
-po 2 łyżki mąki i oleju
-cebula
-ziele angielskie, liść laurowy
-sól, pieprz
-kilka suszonych śliwek i moreli


Przygotowanie:
Grzyby opłukać, namoczyć, ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki, wywar pozostawić. Kapustę posiekać, odcisnąć sok, zalać przecedzonym wywarem z grzybów, wymieszać. Dodać liść laurowy i 2-3 ziarna ziela angielskiego. Gotować 3045 minut. Wrzucić pokrojone grzyby, morele i śliwki. Gotować 15 minut. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju. Wsypać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić 3 łyżkami wody i wlać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić, aż kapusta zgęstnieje. Można podawać z grochem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kapusta ze śliwkami i morelami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł