Kapusta Tradycyjna


Kapusta Wigilijna

Składniki:1kg kiszonej kapusty, 1kg pieczarek, 1/2 szklanki białego wina, 1/2 cytryny (sok), 3 duże cebule, 2 listki laurowe,kilka ziaren pieprzu ,ziela angielskiego i jałowca, sól,cukier,1/2 szklanki oliwy z oliwek,łyżeczka vegety

Wykonanie : Pieczarki oczyścić,ususzyć i drobno pokroić.Zalać białym winem i sokiem z cytryny, dobrze wymieszać, odstawić na 10-15 minut.Cebule bardzo drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać pieczarki i razem z winem dusić na małym ogniu ok 10 minut. Kiszona kapustę odcisnąć przelać gorącą wodą i dodać do pieczarek i dusić na niewielkim ogniu. Doprawić do smaku solą i cukrem. Im dużej będziemy dusić kapustę tym będzie ona lepsza.Odstawić na cała noc do lodówki.

Smacznego:))))))))

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Kapusta Tradycyjna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł