Karkówka z farszem


Składniki:
1kg karkówki
30 dag mięsa mielonego
czerwona papryka
żółta papryka
jajko
2 łyżki posiekanego szczypiorku
bułka tarta
majeranek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem.
Mielone mięso mieszamy ze szczypiorkiem, papryką,jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy. Na każdy kotlet z karkówki nakładamy porcję farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy ok.1h w temp. 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Karkówka z farszem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł