Karmazyn z ogórkami


600g filetów z karmazyna
2 duże (po ok 500g)ogórki
2 łyżki masła
4 łyżeczki mąki
1/4l wywaru z warzyw
150g śmietanki
3 łyżeczki musztardy ziarnistej
1-2 łyżeczki soku z cytryny
1 pęczek koperku
100g krewetek
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:filety pokroić na plastry o grubości 2,5cm i posypać solą oraz pieprzem.Ogórki obrać i pokroic wzdłuż na połówki i wydrążyć nasiona,miąższ pokroic ukośnie na plastry szerokości 1 cm.Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła włożyc filety i smażyc przez2-3 minuty z każdej strony ,wyjąć z patelni i wstawić do nagrzanego piekarnika.Na patelni rozgrzac pozostałe masło,włożyc ogórki i smażyc przez 2-3 minuty.Posypac mąką,wymieszać i smażyc przez chwilę.Wlac wywar ,dodać śmietankę oraz musztarde i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.Gotować pod przykryciem na umiarkowanym ogniu przez 8 minut.Doprawic do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Koperek posiekac ,rybe,
krewetki i koperek dodac do sosu i gotowac jeszcze przez chwilkę

 


3.3
Oceń
(3 głosów)

 

Karmazyn z ogórkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł