Zaloguj się do konta

Karp duszony po polsku

Karp duszony po polsku. Składniki: karp 1,5/2 kg, 250 gr suszonych grzybów, po 2 pietruszki i marchewki, 1 por, 1 seler, 2 cebule, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 łyżka masła, 1 szklanka śmietany 18-proc, pół szklanki mąki, olej, łyżka tymianku, ziele angielskie, sól, pieprz. Przygotowanie: Karpia oprawiamy płuczemy kroimy w dzwonka. Skrapiamy cytrynom , nacieramy sola zawijamy w folie i odkładamy do lodówki. Wcześniej namoczone grzyby gotujemy do miękkości , w osobnym garnku gotujemy bulion z jarzyn. Po ugotowaniu przecieramy , grzyby kroimy drobno, łączymy z bulionem. Karpia obtaczamy w mące smażymy na złociutki kolor. Wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem uzyskanym z wywaru jarzyn-grzybów. Zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut. Życzę smacznego pozdrawiam.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia