Karp duszony w pomarańczach


Potrzebne składniki: karp1,2-1,5 kg 20-30dkg pieczarek 3 pomarańcze, 2-3 łyżki masła, 2 szklanki białego wytrawnego wina , bułka tarta, sol, pieprz Wykonanie; pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Pomarancze wyszorować, opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki. Sprawioną rybę natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, obłożyć dookoła pomarańczami,posypać bułką tartą, przykryć pieczarkami,podlać winem , na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piecw średnio nagrzanym piekarniku ok 40 min. Podawać rybę udekorowaną listkami natki lub mięty SMACZNEGO

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Karp duszony w pomarańczach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł