Zaloguj się do konta

Karp faszerowany po mojemu

-karp ok. 1,2 kg
-2 cebule
-20 dkg kaszy manny
-2 kromki czerstwej bułki
-1 sykl. wywaru z włoszczyzny może być bulion warzywny z kostki
-2 łyżki śmietany
-1 jajko
-10 dkg rodzynek
-2 łyżki oleju
-tłuszcz do form
-sól
-świeżo mielony biały pieprz
karpia spraw lekko natrzyj solą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Bułkę namocz w niewielkiej ilości wywaru w pozostałym ugotuj kaszę mannę z łyżka oleju, przestudź. cebulę pokrój, przesmaż na oleju dodaj do ostudzonej kaszy i odciśniętej bułki, wbij jajko, wlej śmietanę, dodaj rodzynki, przypraw sola i pieprzem, wymieszaj. farszem nadziej rybę i zaszyj. ułóż rybę w wysmarowanej tłuszczem brytfance lub na blasze przez 25-30 min w 180 st.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…