Karp na szaro

/ 1 komentarzy

Witam,

Przedstawię wam dzisiaj przepis na karpia.

Składniki:

- 1 kg karpia ( Wypatroszonego ),
- 2 kostki rosołowe.

Sos:
- 2 łyżki mąki,
- 3 łyżki masła,
- 2 łyżki rodzynek,bakalii,
- 4,5 pierników,
- 2 łyżki prażonych migdałów,
- 4-6 łyżek wina - wg uznania jakie to ma być wino,
- cukier,sól.

Sporządzenie :

Rybe należy ugotować w wywarze z kostek rosołowych następnie cukier lekko zrumienić na patelni i wlać do niego 3-4 łyżki wody. Przyrządzamy następnie zasmażkę z wywaru i mąki i wina. Pierniki pokruszyć i zalać wywarem i dodać do sosu. Można dodać do smaku trochę soku z cytryny. Następnie wkładamy rodzynki i migdały do tego sosu.Rybę polać sosem i podgrzać w piekarniku do 10 min.

Pozdrawiam i Smacznego.

 


4.1
Oceń
(14 głosów)

 

Karp na szaro - opinie i komentarze

jurekjurek
0
No to smacznego . (2012-07-05 20:53)

skomentuj ten artykuł