Karp po czesku na ostro


Składniki: karp bez głowy, sól, pieprz, 8 łyżek mąki, olej łyżeczka kminku, 2 ząbki czosnku, 10 dag marynowanych pieczarek i ostrej marynowanej papryki, łyżka chrzanu ze słoika, pęczek szczypiorku
Karp po czesku na ostro
Karpia myjemy kroimy wzdłuż na dwa filety a każdy z nich na 4 kawałki. Solimy pieprzymy obtaczamy w mące zasmażamy na złoto na oleju. Skrapiamy wodą wrzucamy kminek i pokrojony czosnek przykrywamy i dusimy di miękkości na małym .ogniu. Zdejmujemy z patelni sos redukujemy o połowe. Oprószamy resztą mąki, zasmażamy na złoto. dodajemy osączone i pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę i chrzan gotujemy 15 min doprawiamy solą i pieprzem. Karpia polewamy sosem posypujemy szczypiorkiem

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Karp po czesku na ostro - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł