Karp po żydowsku po domowemu


Karp po żydowsku

Składniki(8-10 porcji):
1,5 kg karpia;
40 dag cebuli;
5 dag pietruszki;
5 dag marchewki;
5 dag rodzynek;
5 dag migdałów;
5 dag żelatyny;
sól;
pieprz;

Sposób przygotowania:
1).Rybę oczyścić, pokroić w dzwonki, wyjąć ości, ułożyć w rondelku. Na rybę wyłożyć pokrojoną cebulę, rodzynki, krojone migdały, marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach, liść laurowy, sól i pieprz do smaku.
2).Zalać zimną wodą, aby jedynie przykryła rybę (nie za dużo) i gotować na wolnym ogniu pół godziny. Spróbować, czy wywar jest dostatecznie słony, jeśli nie, to doprawić. Wsypać żelatynę i rozmieszać. Pogotować jeszcze 10 minut
3).Odstawić rybę do następnego dnia. Wyjmować delikatnie, żeby się nie rozpadła.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życze smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Karp po żydowsku po domowemu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł