Karp po indyjsku


Produkty:
-1 kg filetów z karpia
-cebula
-3 ząbki czosnku
-po łyżeczce mielonej kolendry, pieprzu, nasion kopru i imbiru
-po łyżeczce posiekanych listków mięty i pietruszki
-1,5 szklanki jogurtu
-łyżka masła
-sól

Przygotowanie:
Mielony koper, imbir, pieprz i kolendrę utrzeć ze stratą na tarce cebulą, rozgniecionym z solą czosnkiem, świeżą mięta i jogurtem. Filety natrzeć solą i odstawić na pół godziny, następnie ułożyć w żaroodpornym półmisku, zalać przygotowanym sosem i przykryć folią. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Zdjąć folię, posypać posiekaną natką pietruszki, obłożyć plasterkami masła, zapiekać jeszcze 15 minut. Podawać z ryżem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Karp po indyjsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł