Karp po domowemu


Produkty:
-2 kg karpia
-1 szklanka mąki
-1 jajko
-1 szklanka bułki tartej
-sól
-olej słonecznikowy do smażeniu
-natka pietruszki
-główka zielonej sałaty
-cytryna


Przygotowanie:
Karpia dokładnie oczyścić i umyć. Następnie pokroić na dzwonka. Rybę dokładnie natrzeć solą i odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, po czym panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz i smażyć rybę na rumiano z obu stron. Potrawę podawać natychmiast po zdjęciu z patelni, na półmisku przybranym liśćmi zielonej sałaty i cytryną. Posypać siekaną pietruszką.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Karp po domowemu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł