Karp smażony na masełku


Karp smażony na masełku. Składniki: karp około 1,5 kg, 1 jajko, sucha bułka, pół szklanki. Mleka, łyżka posiekanego koperku, jedna cytryna, sól, pieprz ziołowy. Przygotowanie: Karpia oprawiamy (głowę i ogon można przeznaczyć na zupę),płuczemy, osuszamy i kroimy w dzwonka, dzwonka nacieramy solą i pieprzem skrapiając cytryną odkładamy do lodówki. Między czasie mielimy suchą bułkę, rozbijamy jajko bełtamy z mlekiem pieprzem ziołowym, solom i koprem. Wyciągamy rybę moczymy w jajku, obtaczamy w wcześniej zmielonej bułce i smażymy na patelni używając tylko i wyłącznie masła. Życzę smacznego .Pozdrawiam.

 


3.2
Oceń
(10 głosów)

 

Karp smażony na masełku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł