Karp w kapuście


Witam,

Oto przepis na bardzo smacznego karpia w kapuście.

Składniki:

- Duży karp ( Najlepiej do max 2 kg),
- 1 kg kiszonej kapusty
- 50 g suszonych grzybów lub wcześniej upieczonych Pieczarków,
- 2 jajka,
- Cebula,
- Sok z jednej cytryny,
- 5-6 łyżek bułki tartej,
- 4 łyżki oleju rzepakowego najlepiej,
- sól i pieprz,
- Przyprawa do kurczaka - wg uznania ( Lepiej smakuje ;) )

Przygotowanie:

Jeśli wybierzecie grzyby suszone to one muszą dzień wcześniej najlepiej zostać ugotowane i odcedzone.


Na patelnie wlejcie 2-3 łyżki oleju , następnie wrzućcie tam posiekaną drobno cebulę. Następnie do garnka wrzućcie również posiekaną kapustę i wlejcie tak jedną szklankę wody i duście gdzieś około godziny w tym czasie mieszając co 5-10 min. Następnie do kapusty dosypcie grzyby z wywarem i cebulkę. Karpia pokrój na części i skrop go sokiem z cytryny ( Mniej więcej do 2 łyżeczek ). Przyprawcie go następnie solem i pierzem a jeśli chcecie spróbować mojego również sposobu dodajcie też przyprawy do kurczaka ale nie za dużo, tak max 2 łyżeczki. Otocz go w bułce i jajku a następnie usmaż na oleju.

Powodzenia i Smacznego !
Pozdrawiam,
eXotic

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Karp w kapuście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł