KARP W PIWIE...


KARP W PIWIE...

składniki:

1,2 - 1,5 kg karpia,
10 małych cebulek,
2 pory,
0,5 l jasnego piwa,
2 łyżki pikantnej musztardy,
3 ząbki czosnku,
1 szklanka śmietany,
sól.


Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, oprószyć solą, pieprzem i obsmażyć.
Ułożyć na żaroodpornym półmisku, obłożyć małymi cebulkami na przemian z talarkami pora, posypać posiekanym czosnkiem.
Piwo wymieszać z musztardą i zalać rybę.
Dusić ok. 1 godz., pilnując, aby ryba się nie rozpadła.
Pod koniec duszenia polać śmietaną.



Smacznego!!!

 


3
Oceń
(8 głosów)

 

KARP W PIWIE... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł