Zaloguj się do konta

KARP W POSYPCE GRZYBOWO ZIOŁOWEJ

Składniki:
600g filetu z karpia
25 g grzybów suszonych
120 g bułki tartej
150 g mrożonych podgrzybków
8 sztuk średniej wielkości cebuli
świeży tymianek
150 g masła klarowanego
8 łyżek stołowych oleju słonecznikowego
1 litr mleka 3,2 procent
sól, pieprz, cukier
Przygotowanie:
Filet z karpia moczymy przez calą noc w słodkiej i posiekanej cebuli. Grzyby suszone i bułkę tartą mielimy bardzo drobno w blenderze. Pokrojoną cebulę podsmażamy na klarowanym maśle i dodajemy pokrojone w kostkę grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i posiekanym drobno tymiankiem do smaku. Następnie mieszany to ze zmiksowana bułką tarta i suszonymi grzybami. Dzielimy masę na 4 części i układamy  na oczyszczonych i osuszonych filetach z karpia. Ukladamy tak przygotowanę rybę w żaroodpornym naczyniu, dodajemy masło i oliwę i pieczemy w temperaturze 160 C między 20 – 25 minut.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia