Karp w śmietanie


Produkty:
-1 karp
-1 cebula
-500 ml śmietany
-2 łyżki mąki
-4 łyżki masła
-50 ml oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Karpia kroimy w dzwonka. Oprószamy solą oraz pieprzem, odkładamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na oleju oraz 3 łyżkach masła. Gdy ryba podsmaży się ze wszystkich stron na złoty kolor, przekładamy ją do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu karpia smażymy obraną i posiekaną cebulę, a gdy się zeszkli, posypujemy nią karpia. Polewamy całość śmietaną doprawiamy solą i pieprzem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Karp w śmietanie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł