Karp w pomarańczach
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-16
Produkty:
-1,5 kg karpia
-30 dag pieczarek
-3 pomarańcze
-3 łyżki masła
-2 szklanki wytrawnego wina
-5 łyżek bułki tartej
-3 łyżki oliwy
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Pomarańcze sparzyć i ze skórką pokroić na ósemki. Karpia natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Dookoła ryby ułożyć cząstki pomarańczy. Całość posypać bułką tartą, przykryć pieczarkami i podlać winem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut
-1,5 kg karpia
-30 dag pieczarek
-3 pomarańcze
-3 łyżki masła
-2 szklanki wytrawnego wina
-5 łyżek bułki tartej
-3 łyżki oliwy
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Pomarańcze sparzyć i ze skórką pokroić na ósemki. Karpia natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Dookoła ryby ułożyć cząstki pomarańczy. Całość posypać bułką tartą, przykryć pieczarkami i podlać winem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut