Karp wigilijny mojego Ojca

/ 1 komentarzy

Jest to bardzo prosty przepis;) co roku mój tata przyrządza tak karpia;)

Potrzebny jeden karpik
Mąka
Sól
pieprz
cebula
olej
masło

Karpia patroszymy, myjemy, odkrawamy głowę, rybę dzielimy na fileciki.
Cebule obieramy i kroimy. W naczyniu np. misce układamy jedną warstwę ryby, przyprawiamy solą i pieprzem, dajemy troche oleju oraz troche cebulu, układamy znowu kolejną warstwe ryby i znowu sól pieprz troche oleju i troche cebuli i tak aż składniki nam sie skończą. Przyrywamy i odkładamy na pare godzin w chłodne miejsce.
Po paru godzinach wyciągamy rybe, ściagamy cebuje z niej. Na patelni rozgrzewamy olej. Rybę najpierw oprószamy w mące, kładziemy na rozgrzaną patelnie i smazymy z jednej i z drugiej strony, w trakcie smażenia dodajemy małe kosteczki masła. Masło spowoduje ze na rybie powstanie super chrupiąca skórka;) Po usmażeniu ściągamy z patelni i podajemy:) Smacznego:)

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Karp wigilijny mojego Ojca - opinie i komentarze

marcinaniserowiczmarcinaniserowicz
0
W imieniu zarządu koła PZW "Złota Rybka" proszę o usunięcie tych wpisów z działu Aktualności strony koła i przeniesienie ich pn. na forum. Chcielibyśmy aby w dziale Aktualności znajdowały się relacje z imprez, wydarzeń itp., a nie przepisy kulinarne. (2011-12-20 17:10)

skomentuj ten artykuł