Karp z pieca

/ 11 komentarzy / 3 zdjęć


Karp z pieca
Składniki:
 1-2 dzwonka z karpia;
 Sól, pieprz;
 Przyprawy ziołowe (oregano, bazylia, sól czosnkowa);
 Pół cytryny;
 Oliwa;
 Koperek
Sposób przygotowania:
 rybę dokładnie opłukać osolić lekko, skropić sokiem z cytryny i wstawić na pół godzinki do lodówki;
 do naczynie żaroodpornego wlać na spód trochę oliwy;
 rybę przyprawić ziołami i wstawić na 30-40 minut do nagrzanego piekarnika;
 Piec w temperaturze około 180°C podlewając sosem od czasu do czasu;
 Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę i dopiec;
 Posypać pietruszką;
 podawać z bukietem warzyw skropionych oliwą i octem, winnym

 


4.9
Oceń
(14 głosów)

 

Karp z pieca - opinie i komentarze

JKarpJKarp
0
Jeśli to ryba z tego wpisu to .....https://wedkuje.pl/wedkarstwo,427kg-z-nocki-na-otarcie-lez,67052 Taka ładna ryba - zjeść można wszystkie ryby... :-(((( (2013-07-28 13:04)
pstrag222pstrag222
0
No przecież Panie Marku jest zakaz zabierania ryb do domu:) ***** leci i powodzenia ....:)pzdr.pstrag222 (2013-07-28 18:02)
JKarpJKarp
0
Jakub nie ma zakazu i Twoja uwaga jest śmieszna. Ale czy ten karp jakby nie jest za duży do zabrania? Powiem Ci " działaczu ", że jeszcze trochę i takie ryby będziesz oglądał na fotkach. (2013-07-28 19:24)
pstrag222pstrag222
0
Powiem Ci " działaczu ", że jeszcze trochę i takie ryby będziesz oglądał na fotkach. [2013-07-28 19:24] Masz nie aktualne dane:) (2013-07-28 19:39)
JKarpJKarp
0
No to sorki - " nie działaczu " ;-)))) (2013-07-28 19:40)
pstrag222pstrag222
0
Jak dla mnie to mógł mieć i 10kg i zostać skonsumowany, są inne ryby :) (2013-07-28 19:41)
JKarpJKarp
0
A po karpiach przyjdzie kolej na liny, szczupaki i sandacze ... (2013-07-28 20:40)
marek-debickimarek-debicki
0
Uprzejmie Kolegów informuję, że jest to wpis dotyczący przepisów kulinarnych, a nie problemów związanych z populacją karpi. Już kiedyś pisałem, że m.in. karpia powyżej piątki nie biorę. Jest przecież wiele łowisk komercyjnych, dlatego też wybaczcie, ale uważam dyskusję w tym tonie za bezprzedmiotową.
(2013-07-28 20:54)
majapmajap
0
Świetny przepis.Przecież karpie są w ciągłej sprzedaży w sklepach po co te uwagi.Stawiam ***** . Serdecznie pozdrawiam. (2013-08-04 09:13)
JKarpJKarp
0
W sklepach są w sprzedaży ;-) (2013-08-04 21:39)
Szymon09Szymon09
0
JKarp jeżeli się kupi ze sklepu to można trafić że ryba śmierdzi mulem. A co przepisu trzeba będzie wypróbować ;) (2013-08-09 13:49)

skomentuj ten artykuł