Karp z wody z masłem i jajem po polsku


Składniki:
1kg karpia
wywar
4dkg masła
sól
2 jaja
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1 cytryna
Rybę sprawić. Wyjąć oczy, usunąć skrzela, dokładnie rybę opłukać, włożyć do wanienki z gorącym wywarem. Gotować rybę około 40minut, wyjąć z wkładem i ostrożnie zsunąć na półmisek. Skropić stopionym masłem, obok wyłożyć drążone, skropione masłem i posypane siekaną zieloną pietruszką, siekane jaja oraz tarty chrzan. Przybrać ćwiartkami cytryny. Można również podawać z ziemniakami z wody i sosami. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Karp z wody z masłem i jajem po polsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł