Karp z czosnkiem.


Karp z czosnkiem.
Składniki: 1 kg Karpia, 8 ząbków czosnku, 6 pomidorów, 4 łyżki oliwy, 3 łyżki masła, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz do smaku.
Przygotowanie: Rybę oczyścić, opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w sporą kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą wkładamy rybę i pieczemy w nagrzanym piekarniku z obu stron na złocisty kolor. Wyjmujemy karpia na półmisek, a do wytworzonego podczas pieczenia sosu dodajemy, masło czosnek, pomidory i natkę pietruszki, zagotowujemy. Jeżeli będzie to konieczne doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką obkładamy upieczoną rybę.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Karp z czosnkiem. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości