Karp z żurawinom.
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-13
Karp z żurawinom.
Składnik: 1 kg karpia, 4 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 2 szklanki. żurawin, ¾ szklanki. miodu, ¾ szklanki miodu ,sól, pieprz.
Przygotowanie: Żurawiny rozgnieść widelcem po czym dodać do nich miód. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania. W między czasie wypatroszone karpia, porządnie wypłukać , oprószyć solą, potem obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem polać ryby sosem z żurawin i miodu.
Składnik: 1 kg karpia, 4 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 2 szklanki. żurawin, ¾ szklanki. miodu, ¾ szklanki miodu ,sól, pieprz.
Przygotowanie: Żurawiny rozgnieść widelcem po czym dodać do nich miód. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do zagotowania. W między czasie wypatroszone karpia, porządnie wypłukać , oprószyć solą, potem obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem polać ryby sosem z żurawin i miodu.