Karp z przyprawami


Składniki:

1 kg karpia
0,5 mieszanych warzyw ( marchew, pietruszka, seler)
200 g cebuli
2 listki laurowe
szczypta szałwii i estragonu
sól, odrobina cukru
kilka ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
4 goździki
2 jajka na twardo
1-2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki


Rybę umyć, sprawić. Następnie pociąć w dzwonka i natrzeć solą. Warzywa drobno pokroić i drobno pokroić i gotować około 20 minut. Potem do garnka włożyć rybę. Po 20 minutach dodać wszystkie przyprawy. Całość gotować na bardzo małym ogniu przez 45- 60 minut. Następnie wyjąć rybę z wywaru i ułożyć na półmisku. Jajka ugotować na twardo i posiekać. Posypać nimi karpia. Na koniec roztopić na patelni masło i dodać posiekaną pietruszkę. Polać karpia, a później przyozdobić półmisek natką.


 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Karp z przyprawami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł