
KASZUBSKIE MIELONE KOTLETY RYBNE
SKŁADNIKI:
-25 dkg. filetów rybnych,
-30 dkg.świeżego boczku,
- 5 ml. oleju,
- 1 jajko,
- 5 dkg. bułki i 3 dkg. bułki tartej,
- 1/2 szklanki maki,
- po jednej łyżeczce:natki pietruszki,koperku i majeranku,
- przyprawy;sól, pieprz,
WYKONANIE
Czerstwą bułkę moczymy w mleku i odciskamy.Mielimy maszynką rybę,boczek,na końcu bułkę.Do otrzymanej masy dodajemy natkę pietruszki ,koperek,majeranek,przyprawy i jajko.
Całość starannie wyrabiamy przez około 10 minut.Formujemy owalne kotlety.obtaczamy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu.
Podajemy z ziemniakami i jarzynami.
Autor tekstu: Jan Kuropatwa
![]() | an2212 |
---|---|
na pewno smaczne.ten przepis wyproboje.pozdrawiam. (2010-07-22 15:53) | |
![]() | izkpaw |
Ja też go wypróbuję. (2010-07-27 09:01) | |
![]() | Don Kichot |
A co z mąką ??? (2010-08-18 23:08) | |
![]() | jacekt33 |
Faktycznie ale co z mąką ? po co i to jeszcze 1/2 szklanki.? (2010-08-30 09:11) | |
![]() | jacekt33 |
Dzisiaj moja żona Terenia będzie robić takie kotleciki .Pozdrawiam wszystkich cieplutko. z poważaniem Jacek. (2010-08-30 09:24) | |
![]() | wentkasz 14 |
wypróbuje napewno (2010-12-10 14:08) | |