Keks bez tłuszczu


Keks bez tłuszczu

Składniki(1 sztuka):
po 15 dag mąki i cukru;
3 jaja;
pół łyżeczki proszku do pieczenia;
15 dag bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej);

Sposób przygotowania:
1).Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
2).Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułka i napełnić ciastem. Piec w średnio gorącym piekarniku.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Keks bez tłuszczu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł