Keks bez tłuszczu
użytkownik 70140
2011-12-18
Keks bez tłuszczu
Składniki(1 sztuka):
po 15 dag mąki i cukru;
3 jaja;
pół łyżeczki proszku do pieczenia;
15 dag bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej);
Sposób przygotowania:
1).Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
2).Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułka i napełnić ciastem. Piec w średnio gorącym piekarniku.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.
Życzę smacznego !!!
Składniki(1 sztuka):
po 15 dag mąki i cukru;
3 jaja;
pół łyżeczki proszku do pieczenia;
15 dag bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej);
Sposób przygotowania:
1).Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
2).Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułka i napełnić ciastem. Piec w średnio gorącym piekarniku.
CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut.
Życzę smacznego !!!