Keks - cwibak
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-15
Produkty:
-po 150 g cukru, mąki, masła i bakalii
-3 jaja
-cukier waniliowy
Przygotowanie:
Ucieramy jaja z cukrem na pulchną masę i dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane bakalie. Rodzynki i suszone śliwki dobrze jest wcześniej umyć, osączyć i posypać mąką. Formę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto i wkładamy formę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni.
-po 150 g cukru, mąki, masła i bakalii
-3 jaja
-cukier waniliowy
Przygotowanie:
Ucieramy jaja z cukrem na pulchną masę i dodajemy przesianą mąkę. Mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane bakalie. Rodzynki i suszone śliwki dobrze jest wcześniej umyć, osączyć i posypać mąką. Formę smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto i wkładamy formę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni.