Keks jabłkowy


Keks jabłkowy

Składniki:
3 szkl. mąki
1 łyż. Proszku do pieczenia
½ łyż. Sody
0.5 szkl. dżemu owocowego
1 łyż cynamonu
½ łyż. Mielonych goździków
5 szt. jabłek (kwaśnych)
1 szkl. orzechów ( podrumienić na maśle)
½ lub 6 łyż oleju
½ szkl. mleka
3 jajka całe roztrzepać
½ szkl cukru
1 cukier waniliowy
zapach
……………………………………………………
Wykonanie:
Produkty wymieszać i na koniec dodajemy jabłko i orzechy. Gdy będzie za gęste to dodać olej lub mleko. Przed włożeniem do piekarnika posypujemy cukrem ½ szklanki.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Keks jabłkowy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł