Zaloguj się do konta

Keks

Produkty:
-szklanka mąki
-szklanka cukru
-szczypta soli
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-5 jajek
-szklanka bakalii

Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać resztę cukru i jeszcze chwilę razem ubijać. Przygotowane masy jajeczne połączyć delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec do ciasta wsypać obtoczone w mące bakalie. Piec w natłuszczonej i posypanej bułką tartą podłużnej formie ok. 50 minut w temperaturze 220 stopni.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…