Klops ze szpinakiem


Składniki:
80 dag mielonego miesa
2 jajka
10 dag żółtego sera
15 dag mrożonego szpinaku
posiekana cebula
bułka tarta
pestki słonecznika
przyprawy:
sól
pieprz
słodka mielona papryka
estragon
Przygotowanie:
Mięso mieszamy z cebulą. Wbijamy jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy tyle bułki, by po wymieszaniu masa miała konsystencje jak kotlety mielone. Żółty ser kroimy w kostkę. Szpinak odparowujemy.
Formę przykrywamy natłuszczoną folią aluminiową. Wykładamy ok. 1/2 masy. Formujemy brzeg. Wypełniamy serem i szpinakiem. Przykrywamy resztą mięsa. Oprószamy estragonem. Posypujemy słonecznikiem. Pieczemy ok.godziny w piekarniku rozgrzanym do 220*C. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Klops ze szpinakiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł