Kluski śląskie z mięsem


Składniki:
ok. 1kg ugotowanych ziemniaków
mąka ziemniaczana
jajko
majeranek
mięso i warzywa z rosołu
olej
ząbek czosnku
posiekana cebula
czarny i czosnkowy pieprz
sól
Przygotowanie:
Farsz:
Mięso i warzywa z rosołu oraz czosnek przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Mieszamy ze zrumienioną na oleju cebulą. Doprawiamy.
Ziemniaki mielimy. Mieszamy z mąką i jajkiem. Formujemy gruby wałek, kroimy w 3cm kawałki. Każdy spłaszczany, nakładamy farsz i formujemy kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Kluski śląskie z mięsem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł