Zaloguj się do konta

Kminkowy amur.

Kminkowy amur.
Składniki: 1 amur, 5 dkg słoniny, 7 dkg masła, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki sproszkowanego kminku, ½ szklanki rosołu rybnego, natka pietruszki, kilka plasterków cytryny.
Przygotowanie: Rybę oczyścić, wypatroszyć, umyć odfiletować. Połówki amura naciąć w kilku miejscach i nacięte miejsca posypać zmielonym kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu stopić pokrojoną słoninę, dodać masło, włożyć przepołowione filety i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 40 minut, podlewając rosołem ugotowanym z głowy i płetw karpia. Upieczone kawałki karpia posypać posiekaną natką pietruszki i przybrać plastrami cytryny.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…