Kociołek ryżowo-mięsny


Składniki:
1 szkl. bulionu
50 dag mielonego mięsa z indyka
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta ziół prowansalskich
jajko
2 łyżki posiekanego szczypiorku
10 dag sera feta
ok. 12 dag mozzarelli
oregano do posypania
sól
pieprz
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Fetę kruszymy, mozzarellę kroimy w plastry. Ryż gotujemy na sypko na bulionie i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce.
Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy z fetą i szczypiorkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką i ziołami.
Do posmarowanych olejem kamionkowym miseczek wkładamy po porcji ryżu, a następnie mięsa. Przykrywamy mozzarellą, posypujemy oregano. Zapiekamy 40min. w 200*C. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kociołek ryżowo-mięsny - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł