Zaloguj się do konta

Kolebiaczki z łososiem

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
2 jajka
40 dag łososia wędzonego na ciepło
2 cebule
5 dag suszonych grzybów
3 łyżki oleju
20 dag kiszonej kapusty
sól, pieprz

Kapustę ugotuj, aż będzie miękka, odparuj. Wymoczone grzyby posiekaj, podsmaż c cebulą na oleju. Wymieszaj z kapustą, przypraw na ostro. Ostudź, wymieszaj z jednym jajkiem. Płaty ciasta rozetnij na pół. Na połowie powstałych kwadratów ułóż po kawałku ryby, posmaruj kapustą. Przykryj resztą ciasta. Mocno zalep brzegi. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz 20 minut w temp. 220 *c.


Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…