Kompot wigilijny jabłkowo-śliwkowo-gruszkowy.
Adam Dałek (adamoso123)
2011-12-09
Kompot wigilijny
Składniki:
6 szklanek źródlanej wody
50g suszonych moreli
100g suszonych śliwek
100g suszonych jabłek
100g suszonych gruszek
2 goździki
kawałek kory cynamonowej
skórka otarta z cytryny
skórka otarta z pomarańczy
cukier do smaku
ewentualnie szklanka słodkiego wina
Przygotowanie:
Owoce dokładnie umyć i zalać zimną przegotowaną wodą, pozostawić na kilka godzin m a najlepiej na noc. Ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem skórki i goździków. Osłodzić pod koniec gotowania . Ostudzić , ewentualnie dodać wino.
Smacznego!!!
Składniki:
6 szklanek źródlanej wody
50g suszonych moreli
100g suszonych śliwek
100g suszonych jabłek
100g suszonych gruszek
2 goździki
kawałek kory cynamonowej
skórka otarta z cytryny
skórka otarta z pomarańczy
cukier do smaku
ewentualnie szklanka słodkiego wina
Przygotowanie:
Owoce dokładnie umyć i zalać zimną przegotowaną wodą, pozostawić na kilka godzin m a najlepiej na noc. Ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem skórki i goździków. Osłodzić pod koniec gotowania . Ostudzić , ewentualnie dodać wino.
Smacznego!!!