Konopie


Konopie
Konopie są doskonałą zanętą, karpie nie odejdą aż nie zbiorą wszystkiego do cna. Konopie mają jeszcze jedną zaletę- przyśpieszają trawienie. Żeby przygotować konopie należy wsypać ziarna do rondla i zalać zimną wodą w proporcji 1:4. Moczyć je kila godzin. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować je na wolnym ogniu. Po pół godzinie ziarna zaczną pękać. W wielu z nich pojawia się białe kiełki. Zdjąć rondel z gazu, a oleistą wodę można przelać do pojemnika, zachować ją do rozmieszania zanęty gruntowej. Ziarna studzić w zimnej wodzie przez około minutę, tak by przerwać wrzenie. Konopie można zamrozić w hermetycznych pojemnikach, bez obawy że stracą swój naturalny zapach. Należy pamiętać żeby nie przypalić ziaren.

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

Konopie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł