Kotleciki w serze


Składniki:
Cebula
ząbek czosnku
czerstwa bułka
50 dag mielonego mięsa
1 jajko
sól
pieprz
olej
plasterki żółtego sera
plasterki papryki
oliwki
marynowany czosnek
Przygotowanie:
Cebulę siekamy, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Dodajemy do 50 dag mielonego mięsa, wbijamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy gładką masę.
Z masy mięsnej formujemy podłużne kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki układamy na plasterkach żółtego sera, zwijamy i spinamy wykałaczką. Można również udekorować plasterkami papryki, oliwkami i marynowanym czosnkiem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kotleciki w serze - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł