Kotleciki z leszcza z nadzieniem z pieczarek


Kotleciki z leszcza z nadzieniem z pieczarek.


SKŁADNIKI:

60 dag leszcza,
1 cebula,
1 kajzerka,
5 dag masła,
10 dag pieczarek,
2 jajka,
sól,
pieprz,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tartej bułki,
tłuszcz do smażenia,
natka pietruszki,



PRZYGOTOWANIE:

Rybę oczyścić, wy-filetować i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać startą na tarce cebulę i jajko, osolić, doprawić pieprzem, dokładnie wyrobić.
Pieczarki umyć, drobno pokroić, podsmażyć an maśle a następnie po zdjęciu z ognia i lekkim przestudzeniu wymieszać z jajkiem, przyprawić solą, pieprzem i natką pietruszki.
Masę rybną podzielić na 8 porcji, uformować placuszki.
Na placuszki nakładać farsz z pieczarek i formować podłużne kotleciki, zawijając szczelnie masę. Gotowe kotleciki oprószyć mąką, namoczyć w rozbitym jajku i bułce tartej.
Smażyć w dość dużej ilości tłuszczu na lekko rumiany kolor.
Ułożyć na żaroodpornym półmisku i wstawić do piekarnika aby się dogrzały.

Podawać na gorąco z dodatkiem zielonego groszku i ziemniaków.


Smacznego!!!

 


3.3
Oceń
(11 głosów)

 

Kotleciki z leszcza z nadzieniem z pieczarek - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł