Kotleciki z rozmaitości


Składniki:
40 dag mięsa mielonego
3 łyżki bułki tartej
jajko
2 łyżki posiekanych ziół (majeranek, natka, szczypior)
po 1/2 żółtej i czerwonej papryki
4 łyżki majonezu
ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu
łyżeczka curry
olej
sól
pieprz
ostra papryka
Przygotowanie:
Do mięsa dodaj bułkę tartę, zioła, pokrojoną w drobniutką kosteczkę paprykę oraz sól i pieprz do smaku.
Wbij do masy jajko, dolej 2-3 łyżki wody. Wyrób. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kotlety. Usmaż je na gorącym oleju.
W czasie smażenia zrób też sos: jogurt zmieszaj z majonezem, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i curry.
Sos dopraw solą, pieprzem orz ostrą papryką. Sos podawaj do kotlecików. Danie serwuj z pieczywem.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kotleciki z rozmaitości - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł