Kotlety rybne


Produkty:
-800 g odfiletowanej ryby
-1 czerstwa bułka
-125 ml mleka
-2 poszatkowane cebule
-2 ząbki czosnku
-1 jajko
-100g tartej bułki
-suszony tymianek
-100 g oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę, namoczoną w mleku o odsączoną bułkę podsmażamy na tłuszczu cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy surowe jajko, posiekany czosnek i przyprawy. Wyrabiamy na jednolita masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna możemy dosypać trochę kaszy manny. Następnie wilgotnymi rękami formujemy kotlety i obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kotlety rybne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł