Kotlety z tuńczyka


Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 kostki warzywne
1,5 szkl. ryżu
mąka
olej
3 marchewki
1 szkl. granulatu sojowego
sól
pieprz
cebula
jajko
2 łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
Ryż gotujemy na sypko z kostką. Studzimy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Soję przygotowujemy wg przepisu na opakowanie. Cebule siekamy i smażymy na oleju. Składniki mieszamy z tuńczykiem, doprawiamy. Wbijamy jajko, mieszamy z bułką i łyżką mąki. Formujemy kotlety. Smażymy na oleju.
Drugą kostkę rozpuszczamy w 1/2L wrzątku. Zagęszczamy łyżeczką mąki wymieszanej z odrobiną zimnej wody. Chwilę gotujemy. Polewamy kotlety. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kotlety z tuńczyka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł