Kotlety z warzywami


Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
jajko
namoczona bułeczka
cebula
czerwona papryka
1/3 główki kapusty pekińskiej
puszka groszku
30 dag pieczarek
kilka łyżek pikantnego ketchupu
olej do posmarowania
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Do mielonego mięsa wbij jajko , dodaj posiekaną cebulkę , odciśniętą bułeczkę oraz sól i pieprz do smaku . Dokładnie wyrób . Do masy dodaj drobniutko pokrojoną paprykę , starte na tarce o grubych oczkach pieczarki lub drobno pokrojone , osączony z zalewy groszek , kapustę posiekaną w cienkie paseczki , ponownie wymięszaj . Z powstałej masy wilgotnymi dłońmi formuj nieduże kulki. Układaj je na natłuszczonej blasze piekarnika i piecz około 20 min w temp. 180 stopni. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kotlety z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł